Το 2016 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση συνέβησαν πάνω από ένα εκατομμύριο τροχαία ατυχήματα, με 1,4 εκατομμύρια τραυματισμούς ενώ στη χώρα μας μόνο το 2018, πραγματοποιήθηκαν δέκα χιλιάδες εξακόσια τριάντα τρία (10.633) τροχαία με πάνω από 13 χιλιάδες εμπλεκόμενους. Με την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης, οι περισσότερες περιπτώσεις γρήγορα ή αργά παίρνουν το δρόμο της οικονομικής αποκατάστασης μέσω της αποζημίωσης. Υπάρχουν όμως, και αρκετές περιπτώσεις που ο παθών, αυτός που έχει εμπλακεί σε ένα τροχαίο, είτε λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας είτε λόγω της αμφισβήτησης των αιτιών του τροχαίου μπαίνει σε μια δύσκολη διαδικασία διευθέτησης της υπόθεσής του.
Ο διακανονιστής ζημιών τροχαίων ατυχημάτων για λογαριασμό του παθόντα (loss assessor) αναλαμβάνει τη νομική υπεράσπιση και εν τέλει αποζημίωση του πολίτη ο οποίος έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σωματικές βλάβες-τραυματισμό. Πώς όμως, λειτουργεί στη χώρα μας ένας διακανονιστής, ποιες είναι οι συχνότερες υποθέσεις που χειρίζεται, πώς τελικά καταλήγουν να αποζημιώνονται και ποια η σχέση του με τις ασφαλιστικές εταιρίες και την ασφαλιστική αγορά;
Ο Γιώργος Καπράλος και ο Αντώνης Σακαρούδης μιλούν για το επάγγελμα τους και την GLA (Greek Loss Assesors) στην κάμερα του Nextdeal και τον Κωστή Σπύρου.