Στην Ελλάδα, το ποσοστό της παιδικής φτώχειας από το 28,7% το 2008 έφτασε με την κρίση το 33,3% το 2018 και ο COVID-19 το ανεβάζει!
Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τη διατήρηση της εργασίας τους στους επόμενους μήνες, όπως δείχνει έρευνα της ALCO για τη ΓΣΕΕ, όπου το 54% των εργαζομένων δηλώνει ανασφάλεια. Το 60% θεωρεί πιθανή μια μείωση μισθού και δυσφορεί στο καθεστώς τηλεργασίας.
Στις χώρες του ΟΟΣΑ 30.000.000 άνεργοι είναι εκτός επίσημων στατιστικών, ενώ η «επίσημη» ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο ήταν 8,1%, δηλαδή 13.200.000 άτομα, όταν στοιχεία του Απριλίου έδειχναν ανεργία 14,7%, ήτοι 23.000.000 άτομα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παιδική φτώχεια είναι στην πόρτα πολλών εργαζομένων με παιδιά. Οι δύσκολες μέρες έρχονται για πολλούς γονείς και οι σύγχρονες τραγωδίες θα αρχίσουν σύντομα...
Εν τω μεταξύ, εκθέσεις του ΟΗΕ και στοιχεία της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2019 δείχνουν ότι περίπου 2.000.000 μωρά γεννιούνται κάθε χρόνο νεκρά και η κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω κορωνοϊού, εξαιτίας της μαζικής αύξησης της φτώχειας και των λιγότερων υπηρεσιών υγείας, αφού το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα ασχολείται με ασθενείς του COVID-19 και πολλοί δεν θα επισκέπτονται νοσοκομεία, από φόβο μη μολυνθούν και από έλλειψη χρημάτων.
Η ασφάλιση Ζωής και Υγείας για μεγάλους και παιδιά είναι μια σωτήρια λύση για μείωση των προβλημάτων στα παιδιά. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, κάποιες κακές παρέες-ομάδες διαμεσολαβητών έκαναν κακό στη φήμη της ιδιωτικής ασφάλισης και «έδιωξαν» το κοινό από την εμπιστοσύνη στο θεσμό. Κάποιοι διευθύνοντες σύμβουλοι, που δεν απομάκρυναν τους «προδότες» του επαγγέλματος, ευθύνονται για πολλά, και για το χαμηλό ποσοστό ασφαλίσεων. Εύχομαι γρήγορα να συνέλθουν.
Από το περιοδικό Ασφαλιστικό ΝΑΙ, τεύχος 187, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020