Οι δύσκολες αποφάσεις του Σωκράτη Κόκκαλη
Πληθαίνουν οι ενδείξεις τοπικής κορυφής, παρά το γεγονός ότι οι τίτλοι Eurobank και Εθνικής διατηρούν δυναμική, λόγω της επικείμενης (Eurobank) ή προσδοκώμενης (ΕΤΕ) επανόδου τους στον δείκτη MSCI Standard.
Το ενδιαφέρον, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα των Καθολικών και μειώνεται η συμμετοχή των ξένων, είναι λογικό να διαχέεται προς τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα σε τίτλους που υστέρησαν στην άνοδο.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΚριΚρι, που καλύπτει, εσχάτως, την υστέρησή της στην άνοδο. Υποψήφιος να ακολουθήσει ο όμιλος Ελλάκτωρ, εφόσον το δ΄ τρίμηνο δείξει ότι τέλειωσε με τους... σκελετούς.
Eurobank - MSCI: Είναι βέβαιο ότι η επάνοδός της στον MSCI Standard θα οδηγήσει σε αναθεώρηση βαρύτητας για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται αυτόματα εκροές καθώς ελάχιστα funds ακολουθούν πιστά το συγκεκριμένο δείκτη.
INLOT: Βομβαρδισμό ερωτήσεων από εκπροσώπους των ομολογιούχων δέχθηκε, χθες, η διοίκηση της εισηγμένης, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου.
Με το καθαρό δανεισμό στα 615 εκατ. ευρώ, τα EBITDA χωρίς τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας στα 77 εκατ. ευρώ και αρνητικό κεφάλαιο κίνησης η αγωνία τους είναι δικαιολογημένη.
Πειστικές απαντήσεις, αν κρίνουμε από τις επαναλαμβανόμενες παρεμφερείς ερωτήσεις, δεν έλαβαν.
INLOT II: Οι λύσεις, που έχει μπροστά του ο Σωκράτης Κόκκαλης, είναι μετρημένες.
Πώληση ή IPO στην Αμερικανική θυγατρική, εξέλιξη, όμως, που θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά μεγέθη ή ΑΜΚ στη μητρική με νέο management, που συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πιστωτών.
Η πώληση του 20% της Gamenet μόνο μικρή –ταμειακή- ανάσα μπορεί να δώσει καθώς τα έσοδα δύσκολα θα ξεπεράσουν αισθητά τα 60 εκατ. ευρώ, που αποτελούν την τρέχουσα αποτίμηση του ποσοστού της.
NEWSLETTER
Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα.
Σημειώνεται ότι πέρσι η INLOT ανέστρεψε πρόβλεψη απομείωσης 16 εκατ. ευρώ, η οποία σχηματίστηκε μόλις το 2017 και αφορούσε στην ιταλική Gamenet.
INLOT III: Για τους μετόχους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Με 615 εκατ. ευρώ καθαρό δανεισμό και 116 εκατ. ευρώ EBITDA, εκ των οποίων τα 39 εκατ. ανήκουν σε μειοψηφίες, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση παραμένει απαιτητική.
Σε μια χρονιά με αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, η εταιρεία ξόδεψε 8,6 εκατ. ευρώ για να αγοράσει 9.218.779 ίδιες μετοχές.
Μέση τιμή κτήσης ανά μετοχή τα 0,93 ευρώ. Αγόρασε πανάκριβα δηλαδή...
ETE - Εθνική Κύπρου: Μικρή καθυστέρηση καταγράφεται στην υπογραφή σύμβασης αγοράς της Εθνικής Κύπρου από την Astrobank (σ.σ. προτιμητέος επενδυτής).
Η καθυστέρηση πιθανώς να οφείλεται στο γεγονός ότι επήλθαν αλλαγές σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο για την Astrobank.
Ο κ. Κων/νος Λοιζίδης, επιστρέφοντας στα παλιά του λημέρια, ανέλαβε CEO της τράπεζας.
Quest: Μετά την κατάργηση της διάταξης, που επέβαλε αναδρομική καταβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η Quest αναμένεται να αντιστρέψει στη φετινή χρήση πρόβλεψη 1,36 εκατ. ευρώ.
Νίκας: Άλλη μια χρονιά χαμένη στην... αναδιάρθρωση. Επιβάρυνση 1,14 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα από την αναδιοργάνωση δικτύου διανομής και πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις 0,8 εκατ. ευρώ.
Αν προσμετρηθούν τα παραπάνω έκτακτα έξοδα, οι ζημιές σε επίπεδο EBITDA φθάνουν στα 2 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο ομίλου. Οι ζημιές προ φόρων στα 6,7 εκατ. ευρώ.
Οριακά ίδια κεφάλαια για τον όμιλο (1,13 εκατ. ευρώ) με καθαρό δανεισμό 15,7 εκατ. ευρώ.