Άρης Μπερζοβίτης, 28/7/2016 - 12:11 facebook twitter linkedin Τι να προσέχουν στις διακοπές όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη; Άρης Μπερζοβίτης, 28/7/2016 facebook twitter linkedin Όταν, λοιπόν, θα φάτε έξω θα πρέπει να εξηγήσετε με σαφήνεια στο σερβιτόρο ή ακόμη και στον ίδιο τον μάγειρα, τι ακριβώς πρέπει να αποφύγετε. Τα σκεύη στα οποία θα ετοιμάσουν το γεύμα σας δεν θα πρέπει να έχουν πρωτίστως χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γευμάτων που περιέχουν γλουτένη. Κλασικό παράδειγμα είναι οι τηγανιτές πατάτες, οι οποίες θα πρέπει να είναι φρέσκες (κι όχι προτηγανισμένες) και να τηγανιστούν σε καθαρό λάδι, το οποίο δεν είχε νωρίτερα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αλευρωμένης τροφής. Επισκεπτόμενοι πολλές φορές νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιθυμείτε να φάτε ψάρι, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι στα κάρβουνα και όχι στο τηγάνι για το λόγο που αναφέραμε και ανωτέρω. Μετά από ένα καλό γεύμα, συνήθως επιθυμείτε να φάτε και κάποιο επιδόρπιο. Εάν τα καλοκαιρινά φρούτα δεν σας καλύπτουν και θελήσετε κάποιο παγωτό, καλό είναι να προτιμήσετε τα τυποποιημένα, για τα οποία έχετε πιστοποίηση πως δεν περιέχουν γλουτένη, αποφεύγοντας το «χύμα» παγωτό, όσο κι αν επιμένει ο παρασκευαστής πως δεν περιέχουν γλουτένη. Πολλές φορές αποδεικνύεται ότι παρότι φτιάχνει ο ίδιος το παγωτό, η πρώτη ύλη έρχεται σε αυτόν από άλλες πηγές και στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά της, άρα δεν μπορεί να εγγυηθεί και για την ασφάλεια του προϊόντος του. Εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε το καλοκαίρι και με τα ποτά που θα καταναλώσετε. Πολλές φορές ζητάτε κάποιο κοκτέιλ, το οποίο όμως αν δεν ξέρετε τι ακριβώς θα περιέχει, καλό είναι να το αποφύγετε. Πολλές φορές η γλουτένη είναι κρυμμένη, κυρίως όταν αναγκάζεστε να φάτε εκτός σπιτιού και άρα γεύματα που δεν έχετε παρασκευάσει οι ίδιοι. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα που είναι: Παρασκευασμένα χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανήματα που χρησιμοποιούνται προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. (π.χ. άλευρα που η επεξεργασία τους έγινε σε μύλο ο οποίος επεξεργαζόταν αλεύρι σίτου). Μαγειρεμένα στο λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τσιγάρισμα άλλων τροφίμων; (π.χ. σε καταστήματα fast food). Βρασμένα στο νερό που χρησιμοποιείται για άλλα προϊόντα (π.χ. για βράσιμο ζυμαρικών στα εστιατόρια). Μαγειρεμένα σε μια σχάρα που χρησιμοποιείται για άλλα τρόφιμα (π.χ. εστιατόρια και καταστήματα fastfood). Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Άρης Μπερζοβίτης, 14/02/2025 - 15:30 Ειρήνη Αγαπηδάκη: Οι ΚΟΜΥ εκτός από πρόληψη, εντοπίζουν περιστατικά και σώζουν ζωές
Άρης Μπερζοβίτης, 14/02/2025 - 11:45 Κλιμάκια Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στη Σαντορίνη για παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους κατοίκους των Κυκλάδων
Άρης Μπερζοβίτης, 13/02/2025 - 15:32 Δεν θα γίνει η μείωση του 6% στις συντάξεις του ΤΕΑΥΦΕ που προβλέπονταν για το 2022!
Άρης Μπερζοβίτης, 12/02/2025 - 16:41 Α. Γεωργιάδης (στην κοπή πίτας της ΠΕΦ): Τα μέτρα που πήραμε αποδίδουν και το clawback θα είναι μικρότερο!
Στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους! Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ.... Άρης Μπερζοβίτης, 12/02/2025 - 13:11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Μέχρι τέλος του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ –... Άρης Μπερζοβίτης, 12/02/2025 - 09:46
Νέο Σύστημα Επαλήθευσης Φαρμάκων θα προστατεύει τους ασθενείς από τα ψευδεπίγραφα φάρμακα! Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025, συνέντευξη τύπου για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων... Άρης Μπερζοβίτης, 12/02/2025 - 09:40
ΣΕΙΒ: Η ιατρική τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παροχή υγειονομικής φροντίδας! Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.) πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου την ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Αίγλη... Άρης Μπερζοβίτης, 11/02/2025 - 12:43
«Κορυφαίος Εργοδότης» η Chiesi Hellas για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά! Η Chiesi Hellas πιστοποιήθηκε εκ νέου από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό “Top Employers Institute” με τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη»... Άρης Μπερζοβίτης, 05/02/2025 - 15:38
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο ΕΟΠΥΥ εμπαίζει τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη και τους παρόχους αναλωσίμων! Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ο ΕΟΠΥΥ εμπαίζει για μια ακόμη φορά... Άρης Μπερζοβίτης, 05/02/2025 - 14:05