Σε τροχιά ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και θα ενισχύσουν την προσπάθεια για μία πιο ισχυρή Ελλάδα με πραγματική ανάπτυξη θέτει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη σκιά των ισχυρών αναταράξεων που προκάλεσε η πανδημία σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, το Μέγαρο Μαξίμου παράλληλα με τις επιβεβλημένες κινήσεις τον τομέα της Υγείας, ξεδιπλώνει ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων σε καίριους τομείς και βάζει μπρος τις μηχανές αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.
Το μεγάλο στοίχημα για το πρωθυπουργικό γραφείο συνιστά η δημιουργία μιας ασφαλούς γέφυρας μετάβασης στην κανονικότητα, η οποία θα δώσει άμεσα ανάσες στη μικρομεσαία επιχείρηση και τους βαλλόμενους κλάδους και μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για περαιτέρω επενδύσεις, οι οποίες θα σημάνουν περισσότερες και καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας, όπως πολλάκις έχει σημειώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αιχμή του δόρατος αυτής της κυβερνητικής προσπάθειας είναι τα κονδύλια που προέρχονται από το ταμείο Ανάκαμψης, μία τεράστια ευκαιρία για τη χώρα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και χωρίς πισωγυρίσματα τομές με χρώμα καινοτομίας, ψηφιακής σύγκλισης, παιδείας και εκπαίδευσης, τεχνητής νοημοσύνης και υψηλής ανθεκτικής προσαρμοστικότητας.
Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προσήλωση στο στόχο και άμεσα αποτελέσματα, ακολουθώντας το δόγμα «ούτε ένα ευρώ ούτε ένα λεπτό χαμένα».
Τη στιγμή δε που οι δείκτες ανασφάλειας των πολιτών είναι αυξημένοι λόγω της πολύμηνης περιπέτειας με την πανδημία, η Κυβέρνηση αναζητεί εργαλεία που θα εκπέμψουν ελπίδα, μέσα από την εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, βάζοντας στο κέντρο της πολιτικής της την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης άμεσα, την ενίσχυση των μεγάλων υποδομών και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, χρειάζεται τα πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί με το στρατηγικό σχεδιασμό να βάλουν στη ακί του στοχάστρου την «απειλή» του ιδιωτικού χρέους, θέμα που μεσοπρόθεσμα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Ποιος είναι ο Σπύρος Καπράλος
Ο Σπύρος Καπράλος σπούδασε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο στο πανεπιστήμιο του Salford της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ίδιο πανεπιστήμιο στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Socrates και εξειδικεύθηκε στα Digital Media στο Furtwangen Universität της Γερμανίας. Επίσης, κατέχει τίτλο Μ.Α στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες (με distinction) από το European Communication Institute (ECI) και το Donau Universität Krems της Αυστρίας. Έχει εξειδικευθεί στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων στο ΕΚΠΑ.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο, στο δημόσιο ραδιόφωνο και στη δημόσια τηλεόραση. Το 2014, το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση του απένειμε τιμητική διάκριση για την παρουσία του στο πολιτικό ρεπορτάζ.
Την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το 2016 έως το 2018 ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Επιπλέον, εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι επικεφαλής του ΠΜΣ Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και διδάσκει Political Communication in European Sphere στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου.
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.