Η διαφαινόμενη τοποθέτηση του κ. Σταύρου Κωνσταντά, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής μέχρι στιγμής, ως διευθυντού στην Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) «ιντριγκάρισε» το κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Η επιλογή του κ. Κωνσταντά, από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (η οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει ανακοινώσει βέβαια τίποτα επίσημα, ούτε επιβεβαιώνει η διαψεύδει την είδηση, ενώ ο ίδιος επιβεβαιώνει σε όσους τον ρωτούν, τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν) δημιούργησε ερωτήματα αλλά και προσδοκίες στους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς (στελέχη εταιρειών, ασφαλιστές, διαμεσολαβητές κ.λ.π.) για καλύτερη αλληλοκατανόηση των δυο πλευρών, εποπτών και εποπτευομένων, που είναι το κυρίως ζητούμενο. Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που εκλαμβάνουν την τοποθέτηση Κωνσταντά σαν μία προσπάθεια της Τράπεζας της Ελλάδος να επιφέρει μια ισορροπία μεταξύ ασφαλιστικού και τραπεζικού τομέα.
Όχι ότι η εποπτεία μέχρι τώρα δεν ήταν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά μερικές φορές σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική αν οι δυο πλευρές «μιλούσαν» την ίδια γλώσσα. Σημειωτέον κάτι ανάλογο παρατηρείται και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από ανακοινώσεις της Insuranceeurope που πολλές φορές εκφράζει την αντίθεση της σε θέσεις της ευρωπαϊκής εποπτικής αρχής, θεωρώντας ότι δεν προσιδιάζουν πολύ με τις βασικές ασφαλιστικές αρχές.
Οι γνώσεις του κ. Κωνσταντά σε συνδυασμό με την "προίκα" της δίκαιης μεταχείρισης που κληρονομεί από την νυν διευθύντρια της εποπτείας, την κα. Σεληνιωτάκη, η οποία τήρησε όπως σημειώνουν παράγοντες του κλάδου, την αρχή της αναλογικότητας και ίσης μεταχείρισης, διαμορφώνουν το πεδίο για μια αν μη τι άλλο στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία των δυο πλευρών (εποπτείας και ασφαλιστικού κλάδου) προ όφελος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και κυρίως των ασφαλισμένων.