Δεν είναι λίγες οι φορές, που ενώ ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει την αίσθηση ότι η πρώτη του συνάντηση με τον πελάτη, πήγε πολύ καλά, στη συνέχεια ο πελάτης «εξαφανίζεται».
Είναι δηλαδή δύσκολο να τον βρούμε στο τηλέφωνο και αν ακόμη τον βρούμε, έχει την τάση να αναβάλλει τη δεύτερη συνάντηση.
Τι μπορεί να έχει συμβεί;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, συνήθως όμως ο πιο βασικός είναι, πως όσο και να του άρεσε η ιδέα της Ασφάλισης ακόμη και η ίδια η παρουσίαση που του κάνατε, να μη τη θεωρεί προτεραιότητα.
Μια άλλη περίπτωση είναι να δέχτηκε μεγάλο όγκο πληροφοριών και να μην ξέρει πως να τον διαχειριστεί. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ένας λάθος χειρισμός του Διαμεσολαβητή. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν απορίες, ρωτάνε ότι νιώθουν πως έχει ένα ενδιαφέρον για εκείνους,
στη συνέχεια όμως δεν έχουν τον τρόπο να ταξινομήσουν και να ανατρέξουν στις πληροφορίες.
Επίσης μια ασφάλιση που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, είναι μια επιλογή που νιώθουν ότι πρέπει να γίνει σωστά και να μη κάνουν λάθος, ιδιαίτερα για τα χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν τις ανάγκες όλης της οικογένειας.
Όλα τα παραπάνω είναι χειρίσιμα. Αρκεί να ετοιμάστε και να στείλετε μια μικρή ανασκόπηση των βασικών σημείων που συζητήσατε και των βασικών στοιχείων που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση. Τίποτα όμως βαρύ. Περιληπτικά, συνοπτικά και κατανοητά.
Πάντα βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα μέσα στο άγχος της πρώτης συνάντησης, να μην βρήκε ο Διαμεσολαβητής αυτό το σημείο που πραγματικά έχει ενδιαφέρον για τον δυνητικό πελάτη. Οι Αμερικάνοι το ονομάζουνε pain point και έχει να κάνει με αυτό που όντως μπορεί να τους προκαλέσει πρόβλημα αν συμβεί.
Σε αυτή τη περίπτωση, καλό είναι να στείλουμε ένα email στο οποίο θα κάνουμε μια γενναία παραδοχή: «…Ξανακοίταζα την περίπτωση σας και αντιλήφθηκα ότι ενδεχομένως κάπου στη πορεία της κουβέντας, μάλλον αποκόμισα λάθος εντύπωση για το τι πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον για εσάς. Ξέρετε καμιά φορά λίγο η κούραση λίγο το άγχος, αποσυντονίζουν. Θα ήθελα να μιλάγαμε στο τηλέφωνο ώστε να έχω την ευκαιρία να σας προτείνω κάτι που να έχει πραγματικά ενδιαφέρον για εσάς…»
Φυσικά δεν υπάρχει «μαγικό ραβδάκι» που να επαναφέρει τα πράγματα, αλλά η προσπάθεια μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα, ενώ η αδράνεια όχι!