Στην εποχή του ΑΙ της τεχνητής νοημοσύνης, του direct, των Funds, της fiber ταχύτητας, των απανωτών συγχωνεύσεων, κι ενώ οι περισσότεροι χαλαρώνουμε σε κάποια ελληνική μεσογειακή ακτή συνειδητοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι ο ασφαλιστής, ο διαμεσολαβητής όπως λέμε πιο σωστά, ξυπνάει το πρωί μοναχός μοναχός και κοιτάει την επόμενη μέρα. Kάνει βουτιά και βγαίνει που και που να δει το κινητό μήπως έχει συμβεί κάτι με κάποιο πελάτη του. Κοιτάει από μακριά ή κοντά τις φωτιές κι αν δεν κινδυνεύει άμεσα το σπίτι του αρχίζει να παίρνει τηλέφωνα πελάτες να δει αν είναι όλοι καλά. Είδος προς εξαφάνιση θα πουν πολλοί, ο ασφαλιστής, προσπαθεί να εξασφαλίσει τις ζωές και τις περιουσίες σε ένα μη φιλικό περιβάλλον που τα βαρίδια του παρελθόντος ακόμα τον εμποδίζουν απ το να τον εμπιστευθεί η κοινωνία. Η κοινωνία που σε μια φωτιά σε μια πλημμύρα κι ένα σεισμό θα παρακαλάει ως γνήσιος επαίτης το κράτος να πληρώσει την ζημιά χωρίς καν να έχει προβλέψει για κάτι τέτοιο. Όμως αντέχει, και προσπαθεί, και τα καταφέρνει μοναχός, με χιλιάδες δυσκολίες. Και εξασφαλίζει και ασφαλίζει και κάνει και επιτυχίες. Αυτές που έρχονται μετά από πολλές αποτυχίες! Αυτά σκεφτόμουν και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας βλέποντας την εξαιρετική και πραγματικά άξια βραβείου φωτογραφία που δημιούργησε με το φακό του ο Γιάννης Μωραΐτης Τεχνικός Διευθυντής της Howden Agents.
Η φωτογραφία που απεικονίζει μια υπό εξαφάνιση Monachus monachus με το θήραμα της τραβήχτηκε στις 13/8 στις 8.17 ' από τον Γιάννη Μωραΐτη με την Μάγδα Δελαλη και τον Κυριάκο Μελέτη από το σκάφος Ski Nautique της σχολής σκι του Κυριακού Μελέτη στο κόλπο Αργοστολίου Κεφαλλονιάς και στη θέση φανάρι Αργοστολίου. Για τους λάτρεις τις φωτογραφίας η εικόνα δημιουργήθηκε με μια NIKON D4s με φακό 400mm, λήψη 1/640 δευτερόλεπτα και διάφραγμα f/13.
Η μεσογειακή φώκια μοναχός (Monachus monachus), είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μοναχού της οικογένειας των φωκιδών. Παλαιότερα ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του ανατολικού Ατλαντικού. Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα είδη του πλανήτη και χαρακτηρίζεται ως κρισίμως κινδυνεύον με αφανισμό από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα 250-300 άτομα, ζει στην Ελλάδα.