Έχετε σκεφτεί ποτέ τι παραγωγή θα είχαν οι ασφαλιστικές εταιρίες αν επιτύγχανε τις εξετάσεις πιστοποίησης της ΤτΕ το 80 ή 90% των συμμετεχόντων, αντί για το σχεδόν 50% που επιτυγχάνει σήμερα;
Δηλαδή, αν για παράδειγμα στις φετινές εξετάσεις πιστοποίησης της ΤτΕ δεν πετύχαιναν μόνο οι 2.585, από τους συνολικά 5.551 υποψηφίους του α’ εξαμήνου του 2021, αλλά οι 4.720; Πόσο θα ανέβαζε αυτό την παραγωγή μας;
Με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε στην Ελλάδα περίπου 19.300 εγγεγραμμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων διαμεσολάβησης (δείτε εδώ) των οποίων η συνολική παραγωγή του α’ πενταμήνου του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ ήταν περίπου 1,8 δις. € (δείτε εδώ), αυτό σημαίνει ότι η «κατά κεφαλήν» παραγωγή ανέρχεται στα περίπου 90.000€. Κάντε τους υπολογισμούς σας, για να καταλήξετε στα συμπεράσματά σας, σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν είχαμε για παράδειγμα 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές περισσότερους! Αφού λάβετε υπόψη σας ότι σημαντικό ποσοστό της παραγωγής προέρχεται από τις τράπεζες!
Έχετε σκεφτεί ποτέ πραγματικά πόσους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, άριστα επιλεγμένους και εκπαιδευμένους, χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε ευρωπαϊκούς μέσους όρους ανάπτυξης και να προσεγγίσουν τα ασφάλιστρα έστω στο 5-6% του Ελληνικού ΑΕΠ;
Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων, με εξειδίκευση στα επενδυτικά προϊόντα κυμαινόμενης απόδοσης συνδεόμενα με ασφαλίσεις (Unit Linked, Single Premium και υβριδικά) και στην ανάλυση αντικειμένων που αφορούν το management δικτύων πωλήσεων και στην ανάλυση των ασφαλιστικών προϊόντων, για να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες. Έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει γράψει το βιβλίο «Επενδύσεις και Ασφάλιση» για τις πιστοποιήσεις της ΤτΕ στα προϊόντα Unit Linked.
Συνεργάζεται ως ειδικός επιστήμων, για ερευνητικούς και διδακτικούς σκοπούς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διδάσκει στο ΜΒΑ Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Διοίκησης, καθώς και σε άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ. Επιπλέον συνεργάζεται και διδάσκει στο ΕΙΑΣ και στο ΕΤΙ (Τραπεζικό Ινστιτούτο), καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.
Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης (CMA-West London University) και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά (CII). Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Έχει μεταφράσει, προσαρμόσει στα Ελληνικά δεδομένα και διδάξει τα προγράμματα Field Management Development Program (FMDP) της LIMRA-USA και International Certificate for Financial Advisors (ICFA) του CII-UK. Μιλάει άριστα Αγγλικά και έχει διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εκπαιδεύει ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (και υποψήφιους) όλων των βαθμίδων, προκειμένου να αποκτήσουν ή να εδραιώσουν τις απαιτούμενες από την εποπτεία (ΤτΕ) και από τη νέα νομοθεσία (IDD & Solvency II) υποχρεωτικές ασφαλιστικές, τεχνικές και χρηματοοικονομικές γνώσεις και τελικά να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τη διατηρησιμότητα των πελατών τους ή/και την αποτελεσματικότητά τους στο κλείσιμο της πώλησης.