Nextdeal newsroom, 15/3/2018 - 09:38 facebook twitter linkedin Αγορά και κατανάλωση νηστίσιμων τροφίμων τη Μεγάλη Σαρακοστή: To Ινστιτούτο Prolepsis συμβουλεύει Nextdeal newsroom, 15/3/2018 facebook twitter linkedin Κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής μπορούμε να μαγειρέψουμε πολύ νόστιμες και θρεπτικές συνταγές με θαλασσινά (μαλάκια και οστρακοειδή), όπως σουπιές με σπανάκι, καλαμαράκια με ρύζι ή χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ωστόσο, για να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα αυτά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως καταναλωτές κατά την επιλογή και αγορά τους, καθώς είναι ιδιαίτερα ευπαθή. To Ινστιτούτο Prolepsis συμβουλεύει: Πιο συγκεκριμένα, για τα μαλάκια (π.χ. καλαμάρια, σουπιές, χταπόδι) πρέπει να προσέχουμε τα εξής σημεία: - Για τα νωπά: η οσμή τους πρέπει να είναι παρόμοια με της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας (που αποτελεί ένδειξη ότι δεν είναι φρέσκα). Επίσης, προσέχουμε η επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή και η σάρκα συμπαγής και ελαστική. - Για τα κατεψυγμένα: δεν πρέπει να υπάρχουν αλλοιώσεις της εμφάνισης/«χροιάς», ενώ θα πρέπει πάντα να υπάρχει (στη συσκευασία) το σήμα αναγνώρισης της εταιρίας παραγωγής και συσκευασίας. Μετά την απόψυξη, το χρώμα και η οσμή πρέπει να είναι αντίστοιχες των νωπών. Για τα ζωντανά οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, στρείδια), το κέλυφος πρέπει να είναι κλειστό και να ανοίγει πολύ δύσκολα. Επίσης, εάν προσθέσουμε λεμόνι κατά το άνοιγμα του κελύφους, πρέπει να «αντιδρούν», ένδειξη ότι είναι ακόμα ζωντανά και φρέσκα, και όχι μπαγιάτικα. Επίσης, εσωτερικά πρέπει να είναι υγρά, καθαρά, χωρίς δυσάρεστη οσμή. Τέλος, δεν ξεχνάμε να είμαστε πάντα προσεκτικοί κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα ως προς την καθαριότητα, τις σωστές θερμοκρασίες και τους χρόνους μαγειρέματος, αλλά και τη σωστή συντήρηση των τροφίμων. Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Nextdeal newsroom, 31/10/2017 Το Ινστιτούτο Prolepsis στο 2017 Top-Rated List των οργανισμών του GreatNonprofits
Nextdeal newsroom, 13/10/2017 Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δίπλα στους μαθητές ευπαθών περιοχών για 7η συνεχή σχολική χρονιά!
Τιμητική διάκριση για το Ινστιτούτο Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα Healthcare Business Awards 2017 Bronze Award έλαβε το Ινστιτούτο Prolepsis στον διαγωνισμό Healthcare Business Awards 2017, για την προσφορά του στον τομέα της Υγείας... Nextdeal newsroom, 20/09/2017 - 07:39 20/9/2017
Εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία μέσω του Skype in the Classroom: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Prolepsis Διαδραστικές ομιλίες για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας σε σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ Tο Ινστιτούτο Prolepsis πραγματοποίησε... Nextdeal newsroom, 20/07/2017 - 08:02 20/7/2017