Nextdeal newsroom, 28/5/2020 - 16:08 facebook twitter linkedin Μια πρόταση του Nextdeal για μεσημεριανό φαγητό! Nextdeal newsroom, 28/5/2020 facebook twitter linkedin Γκιούλμπασι: Αρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα με θυμάρι Υλικά για 6 άτομα περίπου 3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (περίπου 1 μπούτι και 2 «χεράκια»), με το κόκαλο - ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα κόψει σε μέτρια κομμάτια-μερίδες αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι 30 ml χυμός λεμονιού 3 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι, εναλλακτικά βάζουμε 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, κοπανισμένο, ή ξερή ρίγανη) 6 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε), ψιλοκομμένες 60 ml ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (λίγο πράσο, 2 καρότα και 1 πιπεριά εάν θέλετε) Διαδικασία Ξεπλένουμε τα κομμάτια του κρέατος κάτω από τρεχούμενο νερό, για να απομακρύνουμε τυχόν θραύσματα οστών από το κόψιμό τους. Τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τρίβουμε τα κομμάτια ένα-ένα με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι ή τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το μέλι, το φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή τη ρίγανη), το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος (χωρίς να τα ξεβγάλουμε από το αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. NEWSLETTER Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα. Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά, εναλλάξ. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού, μαζί με το αρωματικό μείγμα του μπολ. Ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγουμε τα κομμάτια με τις λαδόκολλες, μία-μία, όπως τις έχουμε τοποθετήσει, ώστε να τα καλύψουμε καλά και σφιχτά. Τυλίγουμε το πακέτο με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή το δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Γι’ αυτήν τη δουλειά ίσως χρειαστούμε βοήθεια, για να μη μας ανοίξει το πακέτο. Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί που να το χωράει σχεδόν ακριβώς και προσθέτουμε 300 ml καυτό νερό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 2½ - 3 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε την πόρτα του μισάνοιχτη και αφήνουμε εκεί μέσα το πακέτο για 15 - 20 λεπτά, να «ξεκουραστεί» για λίγο το ψητό. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά το πακέτο μέσα στο ταψί και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα μαζί με τα υγρά του. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε μια σάλτσα με τα υγρά: τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο λεμόνι ή/και κρασί, μέχρι να μειωθούν στο μισό και να «δέσουν». Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο. Σερβίρεται και σαν μεζές. Πηγή: constantinoupoli.com Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Άρης Μπερζοβίτης, 8/5/2020 Η διατροφολόγος Ιωάννα Αδαμίδου (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ) συμβουλεύει πως να κάνετε διατροφική μετάβαση από την καραντίνα στην κανονικότητα
5 τροφές που κάνουν καλό στη διάθεση! Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν τρόφιμα που κάνουν καλό όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα τονώνουν και τη ψυχολογία μας; Τρόφιμα... Nextdeal newsroom, 13/04/2020 - 13:32 13/4/2020
5 έξυπνα tips για τη βελτίωση της διατροφικής μας συμπεριφοράς! Για όσο διάστημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας δίνοντας έμφαση στην ισορροπημένη... Nextdeal newsroom, 01/04/2020 - 09:40 1/4/2020