Nextdeal newsroom, 11/6/2020 - 14:12 facebook twitter linkedin Το Nextdeal σας κάνει το τραπέζι: Θα πάρετε πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά ή γιουβαρλάκια φρικασέ με σάλτσα αυγολέμονο; Διαλέξτε! Nextdeal newsroom, 11/6/2020 facebook twitter linkedin Πεντανόστιμο κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά που λιώνει στο στόμα Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα. Κότσι στη γάστρα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής Κότσι στη γάστρα: Υλικά συνταγής – Χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους – Πατάτες – 2 κιλά baby – Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο – Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι – Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο – Ελαιόλαδο – 120 ml – Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη – Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας – Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας – Δάφνη – 3 φύλλα – Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο – Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια – Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια – Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα – Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια – Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο – Ρίγανη – τριμμένη – Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο Κότσι στη γάστρα: Εκτέλεση συνταγής – Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι. – Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια. – Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι. – Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα. – Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα. – Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι. – Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. – Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο. – Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. – Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος. Πηγή: enimerotiko.gr Γιουβαρλάκια Σαν Φρικασέ Με Σάλτσα Αυγολέμονο Αν Έχετε Βαρεθεί Να Φτιάχνετε Την Παραδοσιακή Συνταγή Για Γιουβαρλάκια Σήμερα Σας Έχουμε Μια Λίγο Διαφορετική Συνταγή Για Γιουβαρλάκια Σαν Φρικασέ, Εμπλουτισμένη Με Σπανάκι Και Σέσκουλα.Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο, Ένα Πιάτο Ότι Πρέπει Για Τις Τις Κρύες Μέρες Του Χειμώνα Που Θυμίζει Μανούλα. Τα Γιουβαρλάκια Με Φρέσκο Κρεμμυδάκι, Άνηθο, Σπανάκι, Σέσκουλα Και Σάλτσα Αυγολέμονο Είναι Ένα Πιάτο Που Συνηθίζουν Να Φτιάχνουν Στην Ιταλία. Υλικά Κιμάς Μοσχαρίσιος 1 1/2 Κιλό Ελιά Κρεμμυδι 1 Ξερό Ρυζι 1 Φλ. Γλασέ Σπανακι 1 Κιλό Σέσκουλα 1 Κιλό Κρεμμυδι 4 Φρέσκα Άνηθος 1 Ματσάκι Καρότο 2 Ελαιολαδο 1/2 Φλ. Περίπου Αλατι Πιπέρι Για Το Αυγολέμονο Αυγα 2 Λεμονι Χυμό Από 1 Μισή Ζωμό 1-2 Κουτάλες Κορν Φλαουρ 1 Κ.Γ ( Προαιρετικά) Όταν Διάβασα Λοιπόν Την Συνταγή Μου Φάνηκε Αρκετά Νόστιμη Και Είπα Να Την Δοκιμάσω, Βγήκε Τέλεια Και Τα Παιδιά Ξετρελάθηκαν. Έτσι Είπα Να Την Μοιραστώ Μαζί Σας. Δοκιμάστε Τα Και Είμαι Σίγουρη Πως Και Η Δική Σας Οικογένεια Θα Τα Λατρέψει. Εκτέλεση Σε Λεκανίτσα Βάζω Τον Κιμά, Τρίβω Το Κρεμμύδι,Προσθέτω Το Ρυζάκι Αλατοπιπερώνω, Ρίχνω Και Λίγο Λαδάκι Και Ζυμώνω Καλά. Πλάθω Τα Γιουβαρλάκια Μου Και Τα Τοποθετώ Στην Κατσαρόλα Μου. Κόβω Σε Ροδέλες Τα Καρότα Μου, Ψιλοκόβω Τα Φρέσκα Κρεμμυδάκια Και Τον Άνηθο. Προσθέτω Καυτό Νερό Μέχρι Να Τα Σκεπάσω Κι Αφήνω Να Σιγοβράσουν Για 40-45 Λεπτά. Ωστόσο Έχω Καθαρίσει Και Πλύνει Καλά Τα Σέσκλα (Ή Σέσκουλα Ένα Είδος Παντζαριού) Και Το Σπανάκι Μου. Τα Προσθέτω Κι Αυτά Κι Αφήνω Να Βράσουν Για Αλλά 15 Λεπτά Περίπου. Για Τη Σάλτσα Αυγολέμονο Στύβω Τα Λεμόνια Μου Και Προσθέτω Μέσα Στο Χυμό 1-2 Κουτάλες Ζωμό Καυτό.( Αν Θέλω Να Μπορώ Μέσα Στο Χυμό Πριν Προσθέσω Το Ζωμό Να Διαλύσω Κι Ένα Κ.Γ Κορν Φλάουρ ) Χτυπάω Τα Ασπράδια Σε Μαρέγκα Και Προσθέτω Τους Κρόκους Έναν Έναν . Στη Συνέχεια…Ρίχνω Λίγο Λίγο Το Ζωμό !!! Γυρίζω Στην Κατσαρόλα Μου Και Ανακινώ Καλά. Καλή Επιτυχία!!! Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία Από Την Tzela Antonopoulou - Πηγή: igastronomiegr.com Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια Με Χυλοπίτες Και Σάλτα Ντομάτας Στον Φούρνο Ένα Πιάτο Με Αρκετά Εύκολη Εκτέλεση Που Θα Μπορέσουμε Να Φτιάξουμε Όλοι. Τα Παιδιά Και Όχι Μόνο, Αγαπούν Πολύ Τα Κεφτεδάκια Και Με Το Συγκεκριμένο Θα Σας Λατρέψουν Μιας Και Συνοδεύεται Με Νοστιμότατες Χυλοπίτες. Είναι Πραγματικά Ένα Από Τα Πιο Νόστιμα Οικογενειακά Φαγητά Που Έχω Φτιάξει, Δοκιμάστε Το Και Θα Με Θυμηθείτε. Υλικά Κιμάς Αλατι Πιπέρι Πάπρικα Γλυκιά Κρεμμυδι 2 Αυγα 1 Ελαιολαδο Μαιντανος Για Την Σάλτσα Κρεμμυδι 1 Ντοματα Χυμό Από Σπιτική Αλατι Πιπέρι Εκτέλεση Βάζω Το Κιμά Σε Μια Λεκάνη Ρίχνω Αλάτι, Πιπέρι, Πάπρικα Γλυκιά Και 2 Κρεμμύδια, 1 Αυγό, Λάδι, Μαϊντανό Και Το Ζυμώνουμε Μετά Πλάθω Το Κιμά Μπαλάκια Και Τα Βάζω Στην Λαμαρίνα Με Χαρτί Αντίκολλιτηκο Και Τα Ψήνω Όταν Είναι Έτοιμα Τα Βγάζω. Σε Μια Κατσαρόλα Βάζω 1 Κομμένο Κρεμμύδι Το Σοτάρω Και Μετά Ρίχνω Χυμό Ντομάτας Σπιτική Που Έχω Κάνει Μετά Από 5 Λεπτά Βάζω Τους Κεφτέδες Και Τα Αφήνω Να Πάρουν Μια Βράση. Και Μετά Ρίχνω Μόνο Την Σάλτσα Σε Μια Γάστρα Η Ταψί Και Πρόσθετο Ζεστό Νερό Και Το Βάζω Στο Φούρνο Και Όταν Είναι Έτοιμο Και Πάρει Βράση Ρίχνω Της Χυλοπίτες Και Μετά Ρίχνω Τους Κεφτέδες Και Τα Αφήνω Να Χυλώσουν. Είναι Μοναδικό Και Νοστιμότατο. Και Καλή Μας Όρεξη. Πηγή: igastronomiegr.com Μία Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή Για Φρικασέ Με Κοτόπουλο Σήμερα Το Μενού Μας Έχει Κοτόπουλο Φρικασέ Με Σπανάκι Και Πράσο. Μία Ελληνική Παραδοσιακή Συνταγή Για Φρικασέ Με Κοτόπουλο, Ιδανικό Γεύμα Σε Οικογενειακά Και Κυριακάτικα Τραπέζια, Ακόμη Και Για Το Βράδυ Του Μ. Σαββάτου, Για Όσους Δεν Τρώνε Μαγειρίτσα. NEWSLETTER Λάβετε τα καλύτερα του Nextdeal στα εισερχόμενά σας, κάθε μέρα. Υλικά Κοτόπουλο 1 Κιλό Φιλέτο Κομμένο Σε Μικρά Κομμάτια Ελαιολαδο 2 Κ.Σ. Κρεμμυδι 1 Ξερό Ψιλοκομμένο Κρεμμυδι 2 Φρέσκα Ψιλοκομμένα Πράσο 2 Χοντροκομμένα Σπανακι 500 Γρ. Άνηθος 1/2 Ματσάκι Νερό 400 Ml Ζεστό Λεμονι Τον Χυμό Από 2 Μουσταρδα 1 Κ.Σ. Αλατι Κατά Προτίμηση Πιπέρι Κατά Προτίμηση Εκτέλεση Βάζουμε Την Σωτέζα Σε Δυνατή Φωτιά Για Να Κάψει, Ρίχνουμε Λίγο Ελαιόλαδο Και Σοτάρουμε Το Κοτόπουλο. Ρίχνουμε Το Ξερό Κρεμμύδι Και Το Πράσο Να Τσιγαριστούν 2-3 Λεπτά Και Προσθέτουμε Το Πράσο, Το Σπανάκι Και Τον Άνηθο. Προσθέτουμε Το Κοτόπουλο, Το Νερό, Το Σπανάκι, Τα Φρέσκα Κρεμμυδάκια, Τον Άνηθο Και Ζεστό Νεράκι Να Σκεπάζει Το Κοτόπουλο, Αλάτι Και Πιπέρι. Σκεπάζουμε Με Το Καπάκι Και Μαγειρεύουμε Σε Χαμηλή Φωτιά Για 15-20 Λεπτά. Στη Συνέχεια, Σε Ένα Μπολάκι, Βάζουμε Τον Χυμό Από Τα Λεμόνια, Τη Μουστάρδα, Και Ανακατεύουμε Μέχρι Να Ομογενοποιηθεί Το Μείγμα Μας. Παίρνουμε 2-3 Κουταλιές Από Το Ζουμί Του Φαγητού, Το Ρίχνουμε Μέσα Στο Μπολ Με Την Μουστάρδα Και Στη Συνέχεια Βάζουμε Όλο Το Μείγμα Του Μπολ Μέσα Στην Σωτέζα. Το Αφήνουμε 2 Λεπτά Στο Μάτι Με Σβησμένη Την Θερμοκρασία Και Είναι Έτοιμο. Πηγή: igastronomiegr.com Συνταγή: Χοιρινό κότσι στη γάστρα Θέλετε να κάνετε κότσι για να ευχαριστήσετε τους φίλους ή τις φίλες σας; Υπάρχει λύση! Μαγειρέψτε χοιρινό κότσι στη γάστρα, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή και θα τους μαγέψετε. Υλικά συνταγής: – 4 τεμάχια κότσι χοιρινό – ½ φλυτζ. ελαιόλαδο – 4 σκελίδες σκόρδο – 2 ποτήρι μπύρα – 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή – δενδρολίβανο – 6-7 φύλλα δάφνη – 8-10 κόκκους πιπέρι – αλάτι Εκτέλεση συνταγής: – Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό κότσι και βάζετε κομματάκια σκόρδο γύρω-γύρω. – Βάζετε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε τα κότσια να κάνει κρούστα. – Σβήνετε με κρασί και την μπύρα. Βάζετε στην γάστρα μια στρώση από δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης και μεταφέρετε τα κότσια. – Το ψήνετε για 3 ώρες στους 200οC. – Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η παραπάνω συνταγή αφορά τη δημιουργία τεσσάρων μερίδων. Πηγή: enimerotiko.gr Ραβανί Με Γιαούρτι Λαχταριστή Συνταγή Για Το Σιροπιασμένο Παραδοσιακό Γλύκισμα Υλικά Συνταγής 1/2 Φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χοντρό 1/2 Φλιτζάνι Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 Φλιτζάνια Γιαούρτι 1/2 Κουταλάκι Του Γλυκού Σόδα 1 Φλιτζάνι Ζάχαρη 1 Φλιτζάνι Βούτυρο Λιωμένο 6 Αυγά Το Ξύσμα 1 Λεμονιού 1/2 Φλιτζάνι Αμύγδαλα Ασπρισμένα Και Χοντροσπασμένα Ψιλοκομμένους Ξηρούς Καρπούς Της Αρεσκείας Για Το Γαρνίρισμα Για Το Σιρόπι 3 Φλιτζάνια Ζάχαρη 3 Φλιτζάνια Νερό Χυμό Από 1/2 Λεμόνι Εκτέλεση Συνταγής Σε Μεγάλο Μπολ Ανακατεύετε Τη Μισή Ζάχαρη Με Το Σιμιγδάλι. Ανακατεύετε Ξεχωριστά Το Γιαούρτι Με Τη Σόδα Και Το Ξύσμα Λεμονιού Και Το Προσθέτετε Στο Μείγμα Με Το Σιμιγδάλι. Αφήνετε Το Μείγμα Να Ξεκουραστεί Για 1 Ώρα. Χτυπάτε Στο Μίξερ Το Βούτυρο Με Την Υπόλοιπη Ζάχαρη Και Τους Κρόκους Των Αυγών, Μέχρι Να Ασπρίσει Και Να Αφρατέψει. Χτυπάτε Τα Ασπράδια Σε Σφιχτή Μαρέγκα. Προσθέτετε Το Μείγμα Των Κρόκων Και Τα Αλεσμένα Αμύγδαλα Στο Μείγμα Γιαουρτιού Και Ανακατεύετε. Τέλος Προσθέτετε Τη Μαρέγκα Ανακατεύοντας Προσεκτικά. Αδειάζετε Το Μείγμα Σε Βουτυρωμένο Ταψί 28εκ. Και Το Ψήνετε Σε Προθερμασμένο Φούρνο Στους 200° C Για 30′. Για Το Σιρόπι: Βράζετε Το Νερό Με Τη Ζάχαρη Και Το Χυμό Λεμονιού Για 5′. Αφήνετε Το Γλυκό Να Μισοκρυώσει Και Το Περιχύνετε Με Το Ζεστό Σιρόπι. Το Ξαναβάζετε Στο Φούρνο Και Το Ψήνετε Για 10′ Ακόμα Για Να Καραμελώσει Ελαφρά Η Επιφάνεια. Το Βγάζετε Από Το Φούρνο Και Το Αφήνετε Να Κρυώσει Και Να Απορροφήσει Όλο Το Σιρόπι. Κόβετε Το Ραβανί Σε Κομμάτια Και Πασπαλίζετε, Αν Θέλετε, Με Καβουρντισμένους Ξηρούς Καρπούς Ψιλοκομμένους. Πηγή: igastronomiegr.com Ακολουθήστε το Nextdeal.gr στο Google News .
Nextdeal newsroom, 10/6/2020 Σήμερα Τετάρτη στο Nextdeal έχουμε νόστιμα φαγητά για εσάς! Κοπιάστε να φάμε!
Το Nextdeal σας κερνάει 5 γλυκά για το απόγευμα, διαλέξτε ένα! Μπακλαβάς Κύμης, όπως τον κάνει η γιαγιά! Υλικά 2 κιλά καρύδι τριμμένο στο μούλτι 400 γρ. ζάχαρη 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.σ. κανέλα ½ φακελάκι... Nextdeal newsroom, 03/06/2020 - 15:02 3/6/2020
Τρεις προτάσεις του Nextdeal για φαγητό Συνταγή για Γιαπράκια (ντολμάδες με φύλλα από λάχανο) Υλικά 800 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς 1 φλιτζάνι ρύζι 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη(ή ιδιαίτερα γενναιόδωρη... Nextdeal newsroom, 29/05/2020 - 11:39 29/5/2020